ThetaHealing® 

Какво е ThetaHealing®?

Името идва от мозъчната вълна Тета, която по принцип е състояние на сън, сънуване, дълбока медитация и в която чрез метода Тета съзнателно се научаваме да пребиваваме в будно състояние. Тя е входа към подсъзнанието, което управлява нашите вярвания, контролира и оформя живота ни. ThetaHealing® е духовна философия, обединяваща в себе си квантова физика, клетъчна биология, психология и духовни практики с цел изцеляване на тяло, дух и съзнание човешки, респективно изцеляване на планетата ни Земя. Разполага с широк набор от инструменти, учи ни как да се съединим с Творящата сила, в която вярваме, за да изпълняваме Свободната си воля, да изчистим негативните си убеждения, за да се движим напред. Изключително лесна за овладяване, всеки може да се научи без значение пол, раса, религия или социален статус. Важното е да вярва, че съществува висш разум (Бог, Вселена), с който може да се осъществи връзка. Като част от Бог, ние сме Божествени искри и имаме рождено право да търсим и контактуваме с Него. Тета състояние позволява мигновено да се променя действителността, независимо дали става дума за физическо, духовно, емоционално изцеление или проявление и изобилие.

ThetaHealing® работи мигновено на ниво емоционално тяло и Ви дава сили и способности да пресъздадете живота си точно както искате. Разширява усещанията и Ви научава на чувства, които никога не сте изпитвали и преживяли. Балансира тялото, ума, емоциите и духа.

ThetaHealing® Ви научава как да живеете без да пилеете енергията си. Как да отговаряте на неприятни ситуации, които смятате за грешки и да разпознавате уроците и поуките в тях. Така ще изчезнат случвалите се до сега едни и същи, но с различни нюанси проблеми с хора, болести, финанси, отношения и др. Каквото и да се случи, ще можете адекватно да отреагирате и да следвате посоката с най-малко съпротивление. ThetaHealing® е мъдър помощник, ако изберете да е спътник в живота Ви. Ако владеете други техники, то ThetaHealing® ще Ви направи многократно по-бързи и успешни. Можете да прилагате ThetaHealing® в живота си и без да имате дълбоки проблеми за разрешаване или предварителни други знания. ThetaHealing® не отрича други техники и практикуващите ги. Работи за изграждане на ценностна система и израстване на човека.

Методът е разработен и практикуван от Ваяна Стайбъл. Тя е художничка, писателка и благодарение на нейната естествена харизма и състрадание към нуждаещите се, тя се определя като интуитивен учител. Посветила се е да разпространява този метод по света. Ваяна е обучила хиляди  практикуващи и учители, които работят в над седемдесет страни.

Името на метода произлиза от мозъчната честота Тета. Тя варира от 4 до 7 трептения в секунда. Това състояние на мозъка се наблюдава при заспиване, сънуване и при много дълбока релаксация.

Ние съзнателно можем да предизвикаме Тета състояние и да се свържем с по-високото съзнание, което е вътре в нас и също така ръководи цялото Творение. Може да се нарече Бог, Христос, Безусловна любов, Създател, Буда и т.н.

Също така в това състояние прозираме силата на думите и мислите и събуждаме интуитивните си способности. Използваме свободната си воля, за да променим ограничаващите ни убеждения.

Овладяването на техниките на метода е достъпно за всеки един търсещ човек, независимо от пол, възраст, религия и социално положение.

 

Характеристика на мозъчните вълни:

Има пет вида мозъчни вълни. Мозъкът излъчва и използва във всеки момент всички едновременно. Обикновено една от тях е доминираща, в зависимост от състоянието, в което се намира.

 

Делта

Това е състоянието на много дълбок сън. Честотата е от 0,5 до 4 трептения в секунда.

Тета

Тета вълни се наблюдават нормално в състояние на сън, хипноза, медитация, молитва, както и в будно състояние при децата. Мозъчната честота е от 4 до 7 трептения в секунда. Тя позволява да се свържем съзнателно с подсъзнанието, там където са складирани чувствата, убежденията преживяванията, спомени от миналото, както и съзидателността ни, духовните ни търсения и нашите желания за промяна.

Алфа

Това е състояние на мозъка преди заспиване и след събуждане. В него се намираме, когато бленуваме и мечтаем. Алфа честотата е нашият мост между подсъзнателното и съзнателното, т.е между Тета и Бета. Тя варира от 7 до 14 трептения в секунда.

Бета

Тя се използва в ежедневието. Варира от 14 до 28 трептения в секунда. В момента, в който четете този текст, сте в състояние Бета.

Гама

Това е честотата, в която мозъкът се намира, при извършване на задълбочена аналитична дейност (заучаване и обработване на информация). Честотата Гама се активира при свръх рискови ситуации, застрашаващи живота, при които се налага на момента вземане на окончателни решения. В резултат на тази висока мозъчна активност се отделя по-голямо количество бета-ендорфини. Тя варира от 40 до 5000 трептения в секунда.

 

Мозъчната честота Тета е основа на метода ThetaHealing. Тя доминира при следните състояния на мозъка:

Θ Дълбок сън и медитация

Θ Вдъхновение и ясно виждане

Θ Бърз сън

Θ Точни отговори от подсъзнанието

Θ Извор на прекрасни идеи, открития

Θ Намаляване на артериалното налягане

Θ Произвеждане на ендорфини

Θ Увеличаване на творческите способности

Θ Свръх чувствителна сензорика

Θ Дълготрайна памет и бързо припомняне

Θ Увеличаване на духовното пространство

Θ Програмиране на мозъка с положителни мисли

Θ Събуждане на клетъчната памет

Θ Промяна на натрапчиви идеи и поведение

Θ Мигновено съсредоточаване

Θ Освобождаване от зависимости

Θ Навлизане в по-дълбоки нива на медитация

Θ Астрални пътувания

Θ Половин час на ден в Тета състояние замества 4 часа сън 

Много от проблемите са тясно преплетени помежду си, но когато се направи Тета сесия може да се види корена на проблема и пътя на осъзнаването. Обикновено хората се страхуват да застанат лице в лице със страховете, проблемите и притесненията си, но чрез този метод процесът е нежен, бърз и резултатен.

Методът ви разкрива познанието на мигновена промяна на блокиращите ви стари програми и убеждения и замяната им с нови, хармонични и съзидателни модели на поведение.